top of page

NAŠA MISIJA / TKO JE ONKOLOGIJA.NET?

Tu smo za Vas.

Zašto nam pokloniti svoje povjerenje? Onkologija.net najveća je onkološka mreža u Hrvatskoj i regiji, pokrenuta s osnovnim ciljem pružanja pouzdanih informacija i sveobuhvatne potpore bolesnicima koji se bore s jednom od najtežih bolesti - rakom. U našem timu djeluje 30ak vodećih stručnjaka svih specijalnosti koji se bave onkološkim bolesnicima (onkolozi, internisti, kirurzi, nutricionisti, psiholozi, udruge bolesnika...). CIlj nam je onkološkim bolesnicima dati brzu i pouzdanu informaciju o njihovoj bolesti te im ponuditi dijagnostiku i liječenje prema američkim i zapadnoeuropskim standardima, jer smatramo da svi bolesnici trebaju imati jednake šanse i priliku za izlječenje.

 

Broj onkoloških bolesnika u stalnom je porastu, a time raste i pritisak na zdravstveni sustav. Dugo čekanje na pregled i liječenje, gužve u ambulantama, liječnici koji zbog prevelikog broja pregleda nemaju vremena upoznati bolesnika sa svim relevantnim činjenicama, nedostupnost suvremenih metoda liječenja i terapija koje se primjenjuju u razvijenijim zemljama... samo su neke od boljki liječenja onkoloških bolesnika u državnom bolničkom sustavu. Vjerujemo da je već sama dijagnoza maligne bolesti dovoljan stres za svaku osobu, te Vam želimo omogućiti da sve ostale faze koje je potrebno proći budu što je moguće manje neugodne te da provedeno liječenje bude učinkovito. U liječenju se koristimo isključivo američkim i zapadnoeuropskim preporukama, a naši liječnici i ostalo medicinsko osoblje su osobe sa snažnim kredibilitetom koji proizlazi iz njihove stručno-znanstvene aktivnosti čime i oni sami sudjeluju u stvaranju pravila prema kojima danas najveći stručnjaci liječe onkološke bolesnike. Radi što boljeg i bržeg informiranja bolesnika, sastavni dio mreže je portal www.onkologija.net, kao jedini onkološki portal čiji sadržaj uređuju isključivo liječnici, i to bez vanjskog financiranja što osigurava pouzdanost sadržaja bez utjecaja interesnih skupina.

U nastavku pogledajte naš uži tim, dok kompletnu listu naših suradnika možete naći na webu Poliklinika Anova.

IMG-5c7902e7ae431c268af62da4d49fc0be-V.jpg

dr.sc. Davor Kust, dr.med.

Specijalist onkologije i radioterapije, idejni začetnik i osnivač mreže onkologija.net. Dr. Kust završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je 2016. i doktorirao obranivši temu pod naslovom "Prognostičko značenje izražaja gena za citokeratin-20 u stanicama periferne krvi bolesnika s rakom debeloga crijeva". 2018. godine postao je i prvi sveučilišni magistar onkologije i radioterapije u Hrvatskoj obranivši temu pod naslovom "Hipotireoza kao prediktivni faktor boljeg odgovora na terapiju sunitnibom". Od 2012. radi kao onkolog u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu. Od 2015. do 2019. bio je delegat u skupštini Hrvatske liječničke komore.

Jedan je od osnivača Poliklinike Solmed, nakon čega je 2021. samostalno osnovao Polikliniku Anova. Tijekom dosadašnjeg rada objavio je oko 50 znanstvenih i stručno-znanstvenih članaka, 12 poglavlja u medicinskim knjigama i udžbenicima i 25 kongresnih sažetaka. Redoviti je predavač na domaćim i inozemnim onkološkim skupovima, a uža područja interesa su mu tumori probavnog sustava, tumori glave i vrata i neuroendokrini tumori.

Pogledajte najvažnije publikacije dr. Kusta.

kruljac-680x1024.jpg

dr.sc. Ivan Kruljac, dr.med.

Specijalist endokrinologije i dijabetologije, dr. Kruljac završio je Medicinski fakultet u Sveučilišta u Zagrebu s odličnim uspjehom, a na istom je fakultetu doktorirao 2016. godine epidemiološkim istraživanjem šećerne bolesti. Stekao je ogromno kliničko iskustvo na Zavodu za endokrinologiju KBC-a Sestre milosrdnice gdje je kao voditelj Konzilija za neuroendokrine tumore rješavao najsloženije slučajeve na području endokrinološke onkologije, koji su upućivani iz drugih općih bolnica i kliničkih bolničkih centara iz Hrvatske i inozemstva. Posebno je značajan njegov znanstveni rad kojim se je etablirao kao najaktivniji endokrinolog u Hrvatskoj, objaviviši 50 članaka od kojih su neki u najprestižnijim međunarodnim časopisima poput „The New England Journal of Medicine“ i „American Journal of Medicine“. Od 2019. je tajnik Hrvatskog endokrinološkog društva i hrvatski predstavnik u Europskom endokrinološkom društvu. Suvlasnik je i jedan od osnivača Poliklinike Solmed, u sklopu čega kao glavni ispitivač ili podispitivač trenutno sudjeluje u više kliničkih ispitivanja.

Pogledajte najvažnije publikacije dr. Kruljca.

IMG_5350_resize.jpg

Sandra Krstev Barač, mag.nutr.

Magistra nutricionizma s preko 13 godina iskustva u nutricionističkom savjetovanju, dijetoterapiji i edukaciji javnosti i stručnjaka o međuigri prehrane i zdravlja. Paralelno je završila Prehrambeno-biotehnološki fakultet, smjer nutricionizam te Ekonomski fakultet, smjer analiza i poslovno planiranje. Od 2007. do 2018. godine radila je u tvrtci Vitaminoteka d.o.o., a 2019. je primljena na prestižni američki Institut za funkcionalnu medicinu gdje se trenutno educira kako bi postala certificirani praktičar funkcionalne medicine. Autorica je bloga Funkcionalna medicina, čiji je osnovni cilj prenijeti znanstveno dokazana znanja i mogućnosti tretiranja kroničnih bolesti i stanja, s posebnim naglaskom na prehranu onkoloških bolesnika. Tijekom karijere bila je izvršna urednica ili suradnica na više nutricionističkih portala (Vitamini.hr, Gastro.hr,  missZDRAVA, Zdravo Budi, Ledo.hr i Naturala.hr). Autorica je preko 200 stručnih i popularnih članaka o hrani i prehrani.

20200228_123535.jpg

dr.sc. Vanja Putarek, mag.psych.

Vanja Putarek završila je studij psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2012., a na istom fakultetu je i doktorirala 2020. temom „Metakognitivno rezoniranje matematičkom kontekstu“. Dobitnica je Dekanove nagrade za izvrsnost u studiju, Bujasove zlatne značke za osobito vrijedan diplomski rad, grupne Državne nagrade Hrvatskog sabora za popularizaciju znanosti i nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika. Od 2014. radi kao asistentica na Katedri za školsku psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Aktivno je uključena u provedbu znanstvenih projekata i održavanje nastave na studiju psihologije. Trenutno polazi treći stupanj edukacije iz bihevioralno-kognitivnih psihoterapija pri Hrvatskom udruženju za bihevioralno-kognitivne terapije. Završila je osnovni trening za primjenu Terapije prihvaćanjem i posvećenošću (Acceptance and Commitment Therapy). Radi u Savjetovalištu Filozofskog fakulteta za studente. Članica je Hrvatske psihološke komore, Hrvatskog psihološkog društva i Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije. 

Pogledajte njene publikacije.

IMG_20200311_173601.jpg

Kristina Urch, dr.med.

Dr. Urch završila je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a nakon stažiranja stekla je široko iskustvo u hitnim stanjima u medicini radom na Zavodu za Hitnu medicinu Istarske županije. 2013. godine započela je specijalizaciju iz internističke onkologije u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice u Zagrebu gdje i sada radi kao specijalist internističke onkologije. Uža područja interesa su joj tumori pluća, tumori kože te tumori dojke. Aktivni je član
Hrvatskog društva za internističku onkologiju te Hrvatskog onkološkog društva. Također ima iskustva u više kliničkih ispitivanja kao podispitivač.

Pogledajte publikacije dr. Urch.

for website.jpg

dr. Elena Fountzilas

Grčka

Medical Oncologist


Clinical Associate Professor, European University Cyprus


Euromedica General Clinic, Greece

unnamed.jpg

dr. Mila Petrova

Bugarska

Department of Medical Oncology, Multi Profile Hospital for Active Treatment Nadezhda, Sofia, Bulgaria

Doctor Wearing a Tie

dr. Ulug Mutlu Gunaydin

Turska

Department of Medical Oncology, Istanbul Medeniyet University, Istanbul, Turkey

unnamed.jpg

dr. Emiljana Huti

Albanija

Department of Oncology, American Hospital Tirana II, Tirana, Albania

 

bottom of page