top of page
Onko blog: Blog2

27.3.2021. Tradicionalni Dan narcisa

U suradnji s našim partnerima iz udruge bolesnika P.I.N.K. - life, 27.3.2021. na Cvjetnom trgu u Zagrebu smo obilježili Dan narcisa. Sretni smo da nam je epidemiološka situacija omogućila da se družimo s građanima u živo. Događaju su prisustvovali brojni uglednici i poznate osobe, koje su narcisom kao simbol nade ponovno podsjetio na važnost prevencije i ranog otkrivanja malignih bolesti.


Inače, Dani narcisa su globalni pokret. U većini zemalja se održavaju u ožujku, te se prikupljaju sredstva i podiže svijest o raku koristeći ovaj veseli simbol. Narcis je od pedesetih godina prošlog stoljeća služio kao simbol nade i borbe protiv raka. Ovaj lijepi cvijet predstavlja naporan rad istraživača i liječnika koji rade na pronalaženju lijeka i poboljšanju liječenja raka svih vrsta. Počevši od Kanadskog društva za borbu protiv raka, organizacije za istraživanje raka širom svijeta koristile su narcis kao amblem nade.


Tim onkologija.net aktivno je sudjelovao u Danu narcisa, a u sklopu čega je naš specijalist onkologije dr. Kust dao izjave za televizijske kanale. Izjave kao i izvještaj o događaju pogledajte na donjim linkovima:


Dnevnik HRT-a - izvještaj o događaju i izjava dr. Kusta


Dnevnik RTL-a - izvještaj o događaju (premotati na 40:00)




107 views0 comments
bottom of page